20 Şubat 2011 Pazar

Anneannem ve Tarçınlı Kebap

Anneannemin tarçınlı kebap yapacağı pazarları hepimiz iple çekerdik... Tanrım o ne koku ne tat... Bu soğuk pazar gününde ağzımın suyu akmaya başladı ama nafile... Ne tarçınlı kebabı yapacak Anneannem hayatta, ne de o sofranın etrafında toplanan çocuklar çocuk... O patateslerin iri iri doğranıp kızartılması, etlerin piştikten sonra hazırlanan bol yağlı sos içinde beklemesi ve sonra kızarmış pateteslerle etlerin birbirine kavuşması... Başrolde tabiki Tarçın... Herhalde en son Anneannemin elinden 15 sene önce yedik tarçınlı kebabı... O minicik boyuyla hiç üşenmeden biz canavarlara kilolarca patetes kızartıp, arkasından "yok bu yetmez" deyip 2-3 kilo daha patates kızartan Berşan'cım, kızartma yağını kimsenin görmeyeceği bir yerde saklar, tarçınlı kebap masaya gelmeden bir güzel o sakladığı kızartma yağını üzerine dökerdi. Şimdi diyeceksiniz ki "çüşşş"... Sadece o mu; tereyağ ile pişirdiği pilav üzerine tereyağını kızdırıp döken bir kadından bahsediyoruz. İşte bugüne kadar hiç kimse o yüzden O'nun yaptığı gibi tarçınlı kebap yapmadı, yapamadı.... Ahh... Tarçınlı Kebap yapmak için daha birkaç ay var... Bir Nisan gelsin, annem Tarçınlı Kebap yapmaya karar versin, o zaman tarifini de size anlatacağım... Ha bu arada evet ben de tarçınlı kebap pişiriyorum, ama tarifini annemden alıp vermek daha keyifli; çünkü o her tarifle birlikte mutlaka bir hikaye anlatıyor; hikayeyi ve tarçınlı kebabın tadını merak ediyorsanız; biraz beklemeniz lazım... İyi pazarlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder