26 Şubat 2013 Salı

Karmaşa

Bu aralar hayatımızdaki karmaşa bizi farklı yerlere sürüklemeye çalışırken, bazırlarımız da dinginliğin keyfine varmakla meşgul.

Biraz da seçim yapmakla ilgili bir konu bu galiba; ne okumak istediğinle, ne yapmak istediğinle, yada nereye gitmek istediğinle ilgili bir konu.

Ha tabi bir de şartların seni içine çekmesi, ayağına dolanması veya sana farklı fırsatlar sunarak seni bambaşka diyarlara sürüklemesi var.

Her iki şekilde de "eğer istemiyorsan" yapmak zorunda hissetmemelisin. Ne var "canı cehenneme" desen, ölür müsün? Bugüne kadar demedin de ne kazandın?

Sabah sabah bunları düşünmekten kendini alamıyorsun; iyi güzel de neden alternatifleri önüne serip de çözüm üretmiyorsun. Yorulmuş olabilirsin, dağılmış olabilirsin, hatta sürünüyor olabilirsin, bunların hiç biri senin önündeki alternatifleri değerlendirmen için bir engel değil. Aksine, seni dürtmeli, silkelemeli...

Yol yapmak mı istiyorsun, atla arabaya, bas gaza... Seni götüreceği yer önemli değil, yeter ki sen yola çık.

Dolunay, Ocak, Şubat.... Başka ne bahane üreteceksin kendine meraktayım...

Bordo ojeleri sürünce kendini iyi hissettin değil mi? Yada gözlerine mor kalem çekince! Ya da kızınla Oscar törenini izlerken yaptığın dedikodu sırasında çok eğleniyordun... Bu kadar basit işte...

Biliyorum bunları yazmak "basit"; uygulamaya geldiğinde tıkanıp kalıyorsun.

Bak fallar bile seninle dalga geçiyor "yok Merkür 3 hafta seni etkisi altına alıyor, bu 3 hafta kırıcı olabilirsin"... Eeee kırıcı olmadığında ne değişiyor? Durmadan kendini kırıp geçirmiyor musun? Nereye kadar?

Uykusuz kalıyorsun, günleri sayıyorsun, etrafında keyif alabileceğin şeyleri es geçiyorsun, durmadan parçalıyorsun kendini, yoruyorsun boşu boşuna...

Bak o kadar hayalini kurduğun kitabı bile yazmaktan çekiniyorsun, e hayalini gerçekleştirmekten de mi korkuyorsun?

Herkesin dilinde bir kaçıp gitmek lafı... Kendini de yanında götürdükten sonra kaçış gitmek işe yarayacak mı? Bütün mesele "mekan" değiştirmekte mi?

Sorular, sorular, sorular... Boşver soru sormayı kendine, bırak gitsin... Su akar, yolunu bulur... Bulmaz mı? Bulur, yeter ki sen iste...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder