27 Ağustos 2013 Salı

41...

Şaka gibi geliyor resmen... Ben ne zaman büyüdüm de 41 oldum... Hiç geçmiyor dediğimiz zaman bu kadar mı çabuk geçmiş! 

Evet ya ben 41 oldum... İlkokula başladığım gün dün gibi... 5.sınıfa geldiğimde saçlarımın kesilmesiyle anneme küsen ninemin gözlerindeki kızgınlık geliyor gözümün önüne, sanki dün yaşamıştık o sahneyi...

İnkılap Tarihi'nden aldığım ilk 3'le hayatım darmaduman olmuştu... Oysa daha ne yenilgilerle karşılaşacaktım hayatta...

Her yenilginin karşısında dimdik durmayı öğreten, beni sarıp sarmalayan, kendi doğrularım olsun diye bana her zaman güvenen, yoluma çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırmam için bana hep cesaret veren, isyanlarıma isyan etmeyen, beni canından çok seven bir annem olduğu için şükürler olsun Tanrım sana! 

Benim bir damla göz yaşımın karşılığında hüngür hüngür ağlamış, Ahmet'e beni teslim ederken o dev boyuna yakışmayacak şekilde sesi titremiş, Defne doğduğunda O'nu uzaktan seyretmiş, dokunmaya kıyamamış, bugün beni gökyüzünden seyrettiğine inandığım bir babam olduğu için şükürler olsun Tanrım sana!

Annemle babamın göz bebeği, çocukluğunda düz duvara tırmanan, can parçam, kardeşim, Kerem'im olduğu için şükürler olsun Tanrım sana!

19 yıldır beni idare eden, arada beni çıldırtan, yeri geldiğinde kahkahalara boğan, Defne'min babası, hayatımı paylaştığım adam için şükürler olsun Tanrım sana!

Gözlerini dünyaya bizim evimizde açmayı seçen, hayatımızı renklendiren, neşe kaynağım, uğurböceğim, nefesim, canım, kanım, güler yüzlü prensesim, Defne'm hayatımda olduğu için binlerce şükür Tanrım sana!

41'e gelene kadar hayatıma bir yerlerden eli, yüreği değmiş, beni üzen, beni seven, beni eleştiren, benimle aynı yolda yürüyen, beni düşman belleyen, beni kıskanan, beni evine alan, almayan, herkes için binlerce şükür sana Tanrım! Onlar sayesinde eğriyi, doğruyu öğrendim! Onlar sayesinde engelleri aşmayı öğrendim, affetmeyi ve yola devam etmeyi öğrendim...

Evet ya ben 41 oldum...

Hadi bana 41 kere maşallah :)